Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο Βόλο

Με κορυφαίους αθλητές τους Ουίλιαμ Μπάλντουιν του Γλαύκου Περιστερίου στους άνδρες και την Ιωάννα Παναγιωτίδου του ΚΟ Καλαμαριάς στις γυναίκες ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ΟΠΕΝ που διεξήχθη στο Βόλο (5-7 Μαΐου). Πρωταθλητής Ελλάδας στη γενική κατηγορία αναδείχθηκε ο σύλλογος «Δελφίνια Περιστερίου» ενώ στις επιμέρους κατηγορίες ανδρών και γυνιακών πρώτοι αναδείχθηκαν ο Γλαύκος Περιστερίου (Άνδρες) και ο ΚΟ Καλαμαριάς (Γυναίκες).

Ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν με το 14.52 που πέτυχε στα 50μ. άπνοης συγκέντρωσε 1111 βαθμούς βάσει της διεθνούς κλίμακας βαθμολόγησης επιδόσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS).

Από την άλλη η Ιωάννα Παναγιωτίδου, με το 3:21.87 που πέτυχε στα 400μ. επιφάνεια συγκέντρωσε 890 βαθμούς.

Στην τελευταία ημέρα των αγώνων σημειώθηκαν άλλα εφτά όρια για τις Εθνικές ομάδες. Δύο από αυτά ήταν για την κατηγορία ανδρών/γυναικών και πέντε για την κατηγορία νέων/νεανίδων.

Ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν του Γλαύκου Περιστερίου και ο Λουκάς Καρετζόπουλος του ΝΟ Αμφιθέας κατάφεραν να πιάσουν τα όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας στα 100μ. επιφάνειας με χρόνους 34.43 και 34.90 αντίστοιχα.

Τρεις αθλήτριες κατάφεραν να πιάσουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων/νεανίδων του Τομσκ (Ρωσία) στα 100μ. Επιφάνεια. Πρόκειται για τις Δήμητρα Ακριτίδου του ΚΟ Καλαμαριάς, Ελευθερία Πουλοπούλου του ίδιου συλλόγου και Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου των Δελφινιών Περιστερίου, που πέτυχαν επιδόσεις 42.11, 42.52 και 42.63 αντίστοιχα.

Το τέταρτο όριο στην κατηγορία νέων/νεανίδων σημειώθηκε από την Ευδοξία Θωμάκου στα 400μ. υποβρύχιας με χρόνο 3:21.22, ενώ το τελευταίο από τον Νικόλαο Παπαθεοδώρου στα 800μ. επιφάνειας με 6:39.39.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Σαλταμανίκας σημείωσε: «Ήταν μια άψογη διοργάνωση και γι αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία. Οι επιδόσεις που σημειώθηκαν ήταν πολύ καλές και ευελπιστούμε να έχουμε πολύ καλή παρουσία και μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.