H ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στους αγώνες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας συμμετέχουν σκάφη τόσο κρουαζιέρας όσο και αγωνιστικά, ανόμοια μεταξύ τους, που εξομοιώνονται χάρη σ' ένα σύστημα χαριζόμενων χρόνων που προκύπτει μετά από καταμέτρηση. 

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας διοργανώνει κάθε χρόνο 2 αγώνες Ανοιχτής Θάλασσας:

  1. τον Μάιο με διαδρομή Φάληρο - Αγκίστρι - Φάληρο εις μνήμην Μάκη Πανταζή και
  2. το Νοέμβριο το Κύπελλο Αμφιθέας με διαδρομή  Φάληρο - Φλέβες - Φάληρο.

Στον αγώνα του Μαΐου στο Αγκίστρι, ο οποίος είναι 2ήμερος, το βράδυ του Σαββάτου γίνεται η ενδιάμεση βράβευση και με την συμβολή - συμμετοχή του Δήμου Αγκιστρίου ακολουθεί το καθιερωμένο ανοιχτό για όλους barbeque! 

 

Στις εγκαταστάσεις του ομίλου μας λειτουργεί Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης η οποία κατά την αποφοίτηση παρέχει στους εκπαιδευόμενους αναγνωρισμένα πτυχία κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους. 

Η εκπαίδευση αποτελείται από 8 θεωρητικά μαθήματα (3.5 ώρες θεωρία ανά μάθημα) και 8 πρακτικά (8 ώρες ανά μάθημα στο σκάφος).

Στη σχολή οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα Ναυτιλίας, Αγκυροβολίας, θα εξασκηθούν στο τριμάρισμα των πανιών, θα διδαχθούν τους Κανονισμούς Αποφυγής Συγκρούσεων στη θάλασσα, Ναυτική Μετεωρολογία, πρώτες βοήθειες, βασικές μηχανολογικές γνώσεις κ.α. 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα της σχολής και των μαθημάτων από την ιστοσελίδα της σχολής ΝΟΑΜ Offshore.

Τα σκάφη των μελών μας τα οποία συμμετέχουν σε αγώνες απολαμβάνουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Δείτε το αγωνιστικό ημερολόγιο της ΕΑΘ εδώ.