Ο Ναυτικός όμιλος Αμφιθέας αποτελεί έναν από τους πρώτους ομίλους που συμμετέχει αδιάλειπτα, από τη δεκαετία του 1970, σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος της Τεχνικής Κολύμβησης. Ο πολυνίκης όμιλος τροφοδοτεί με αθλητές, την εθνική ομάδα του αθλήματος για πάνω από 4 δεκαετίες, οι οποίοι έχουν καταφέρει σημαντικές νίκες και διακρίσεις, είτε σε ατομικά είτε σε ομαδικά αγωνίσματα.

Το τμήμα όντας ο στυλοβάτης των αθλητικών δραστηριοτήτων του ομίλου μετρά 14 κατακτήσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων.
 
Ο προπονητής Πέτρος Χαϊδάρης είναι στο τιμόνι του τμήματος από το 1994, οδηγώντας την ομάδα σε κατάκτηση του πρωταθλήματος ανοιχτής κατηγορίας το 2001 και σε πολυάριθμες κατακτήσεις κυπέλλων κατηγορίας αντρών και γυναικών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN και κατηγοριών.

Στιγμιότυπο απο την επίσκεψη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και την βράβευση των αθλητών της Τεχνικής Κολύμβησης, για τις επιτυχίες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία. Διακρίνονται οι αθλητές του ΝΟΑΜ και ο Εφορος Ε. Λιαρδάκης.

Η πιο πρόσφατη επιτυχία προσωποποιείται στην επί σειρά ετών, κατάκτηση της κορυφής σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο -στα σπριντ αγωνίσματα- του αθλητή της ομάδας Λουκά Καρετζόπουλου. Ο συγκεκριμένος αθλητής στο περασμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου ο σύλλογος κατέκτησε τη τρίτη θέση στην κατηγορία ανδρών, με μόλις 4 αθλητές, βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος της διοργάνωσης.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον Ασκοξυλάκη Αντώνη, ο οποίος είναι στην οικογένεια του ομίλου από το 1992 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι ο κορυφαίος στα υποβρύχια αγωνίσματα του αθλήματος, έχοντας κατακτήσει πολυάριθμα μετάλλια.

 
Σπουδαιότερο όλων είναι το γεγονός πώς μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος μας έχει στελεχώσει με πάνω από 70 αθλητές, τις εθνικές ομάδες Νέων- Νεανίδων και Ανδρών- Γυναικών. Αθλητές με σημαντικότατες διακρίσεις που τίμησαν το εθνόσημο της φόρμας τους και πέτυχαν σπουδαίες νίκες στα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου και αν συμμετείχε η ομοσπονδία της χώρας μας. 
 
Η τεχνική κολύμβηση αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά αθλήματα του υγρού στίβου και οι αθλητές μας κατατάσσουν την χώρα μας μέσα στις 4 δυνατότερες του κόσμου.