Μικροί Ιστιοπλόοι

Στο Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας έχουμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που στοχεύει στο να φέρει τα παιδιά της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας κοντά στην ιστιοπλοΐα. Τα πάντα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα επικεντρώνονται στο να κατανοήσουν τα παιδιά τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας και να αναπτύξουν δεξιότητες διασκεδάζοντας μέσω του αθλητισμού. Τα παιδιά, για να συμμετέχουν, δεν χρειάζεται να έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία ιστιοπλοΐας και δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη του ομίλου μας. Όλος ο βασικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών, παρέχεται από εμάς.

Είναι η ιστιοπλοΐα ένα ασφαλές άθλημα; 

Η ασφάλεια στα μαθήματα είναι υψίστης σημασίας. Στα παιδιά παρέχονται σωσίβια και υπάρχει πάντα σκάφος ασφαλείας δίπλα τους όσο αυτά είναι στο νερό. Οι καιρικές συνθήκες ελέγχονται πριν τον απόπλου και πάντα τα παιδιά τελούν υπό την εποπτεία ειδικευμένου σε πρώτες βοήθειες εκπαιδευτή

Τι μαθαίνουν τα παιδιά;

Τα παιδιά ξεκινούν την περιπέτεια της ιστιοπλοΐας παρέα με άλλα παιδιά, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας. Στην αρχή, υπό την επίβλεψη πάντα εξειδικευμένου εκπαιδευτή, και χωρισμένα σε μικρές ομάδες, τα παιδιά μπαίνουν σε ζεύγη στις ιστιοπλοϊκές βάρκες. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να κάνουν νέους φίλους και να γνωρίσουν την ομάδα. Καθώς προοδεύουν, με την υποστήριξη, επίβλεψη και ενθάρρυνση από τον εκπαιδευτή τους θα μάθουν κόλπα και τεχνικές ώστε να μπορούν να χειριστούν το σκάφος μόνα τους με ασφάλεια και ταχύτητα!

Χρειάζεται να ξέρουν τα παιδιά κολύμπι; 

Παρότι τα παιδιά, ανά πάσα στιγμή, φορούν τα σωσίβια τους και εποπτεύονται από τους εκπαιδευτές, θεωρούμε απαραίτητο να έχουν τη βασική ικανότητα κολύμβησης.

Τι θα συμβεί αν ο καιρός δεν είναι καλός;

Ο εκπαιδευτής θα ελέγξει το δελτίο καιρού την ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εκπαίδευση και θα επικοινωνήσει μαζί σας, αν οι συνθήκες εμποδίσουν την ομάδα από το να είναι σε θέση να πλεύσει. Εναλλακτικές δραστηριότητες είναι πιθανό να οργανωθούν.

Με τι σκάφος γίνεται η εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση γίνεται σε σκάφη τύπου όπτιμιστ. Το όπτιμιστ είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Σήμερα πάνω από 2.000.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν αυτό το σκάφος! Είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα, φέρει ένα ιστίο σε σχήμα τραπεζίου και τρία στεγανά για να το κρατούν πάντα στην επιφάνεια.

Ποιο είναι το κόστος; 

Είμαστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχουμε ως όραμα να κάνουμε την ιστιοπλοΐα προσιτή για όλους. Για αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε το κόστος συμμετοχής όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Υπάρχει έκπτωση για αδερφάκια και ειδικές τιμές για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Ελάτε να μας δείτε από κοντά, κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί και να δοκιμάσετε την ιστιοπλοΐα. Επικοινωνήστε μαζί μαζί μας για να μάθετε περισσότερα και να κλείσετε θέσεις.