Ο Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας ιδρύθηκε το 1975 με έδρα την παραλία Π. Φαλήρου (Τροκαντερό) της Αμφιθέας. Στόχος του Ομίλου είναι η δημιουργία και η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την Ελληνική θάλασσα και η εξοικείωση με αυτή μέσω της διαδόσεως των εν γένει θαλάσσιων αθλημάτων. Σήμερα ο ΝΟΑΜ αριθμεί περί τα 500 μέλη.

NOAM.jpg

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας είναι ένα αυτοδιοικούμενο, μη κερδοσκοπικό, ναυταθλητικό σωματείο με πλούσια Ιστορία 40 ετών και μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό και την Νεολαία. Βασικός σκοπός του Ομίλου είναι η δημιουργία και η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την Ελληνική θάλασσα, η εξοικείωση με αυτή μέσω της διαδόσεως των εν γένει θαλάσσιων αθλημάτων, όπως η ιστιοπλοΐα, η τεχνική κολύμβηση, η κωπηλασία, η ερασιτεχνική αλιεία επιφανείας, καθώς και όλων των αθλημάτων υγρού στίβου.

 

Αθλητές του Ομίλου μας έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Για την πραγματοποίηση των στόχων του, ο Όμιλος επιδιώκει την οργάνωση ναυτικών αγώνων (ιστιοπλοϊκών, κολυμβητικών, ερασιτεχνικής αλιείας, κτλ), την οργάνωση ναυταθλητικών επιδείξεων, μαθημάτων, διαλέξεων, θαλάσσιων εκδρομών και εορτών, καθώς και την απόκτηση ειδικού ναυταθλητικού εξοπλισμού (πλοιαρίων, λέμβων εκπαίδευσης / αγώνων, σωστικών μέσων κτλ).